بنابر گزارشها دو شرکت “اپل” و “گوگل” قصد دارند با همکاری یکدیگر یک سیستم ردیابی کروناویروس توسعه دهند.
اپل و گوگل در تلاش هستند تا بتوانند به افراد اعلام کنند که آیا در نزدیکی افراد مبتلا به بیماری کووید-۱۹ قرار دارند یا خیر.
براساس پست وبلاگ گوگل، اپل و گوگل اعلام کردند که در حال تهیه یک سیستم جدید برای جلوگیری از شیوع بیشتر بیمای کووید-۱۹ هستند که به کاربران کمک میکند تا دادهها را از طریق انتقال “بلوتوث کم انرژی” (Bluetooth Low Energy) و سایر برنامههای تأیید شده توسط سازمانهای بهداشتی با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
سیستم ردیابی جدید از ارتباطات با برد کوتاه از طریق بلوتوث برای ایجاد شبکههای داوطلبانه استفاده میکند که افرادی که هر کاربر اخیرا با آنها در تماس بوده است را ردیابی میکند و دادههای گسترده را بر روی تلفنهایی که با یکدیگر نزدیک بودهاند بایگانی میکند. همچنین برنامههایی که توسط مقامات بهداشت عمومی ارائه شده است، دسترسی کامل به دادهها دارند و کاربرانی که برنامهها را بارگیری میکنند، در صورت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ میتوانند در آنجا اعلام کنند. سیستم ردیابی جدید همچنین به افرادی که آنها را بارگیری کردهاند هشدار میدهد که آیا با یک فرد آلوده در تماس نزدیک بودهاند یا خیر.
گوگل و اپل در صورت اجازه مقامات بهداشت، رابط برنامهنویسی کاربردی مشترک خود را در اواسط ماه معرفی میکنند. رابط برنامهنویسی نرمافزار کاربردی یا ایپیآی(API) یا به صورت خلاصه رابط برنامهنویسی، رابط بین یک کتابخانه یا سیستمعامل و برنامههایی است که از آن تقاضای سرویس میکنند. در ماههای آینده، دو شرکت مذکور بر روی توسعه یک سیستم قابلیت ردیابی کاربری کار خواهند کرد که این امکان را برای کاربران فراهم میکند تا تصمیم بگیرند که آیا مایل هستند اطلاعات بهداشتی خود را در میان برنامههای گستردهتری به اشتراک بگذارند یا خیر.
به گفته ورج، این سیستم سیگنالهای تلفنهای مجاور را در فواصل پنج دقیقه دریافت میکند و اتصالات بین آنها را در یک پایگاه داده بزرگ ذخیره میکند. اگر آزمایش بیماری کووید-۱۹ کاربر مثبت باشد میتواند به اپلیکیشن بگوید که به این بیماری مبتلا شده و این سیستم نیز به کلیه کاربران دیگری که تلفنهای آنها طی چند روز گذشته در نزدیکی این فرد بوده اطلاع میدهد. در این سیستم حریم خصوصی و امنیت کاربران حفظ میشود.
ایسنا