مـدیرنامـه
رسانه اختصاصی مدیران

SaaS ERP مانند Cloud ERP نیست!

تفاوت های نرم افزاهای ابری و سرویس های نرم افزاری را بدانید

0 78,519

تفاوت بین یک ERP داخلی و یک ERP ابری واضح است، و همچنین مزایا و معایب مربوط به آنها در مقایسه با یکدیگر آشکار است.با این حال، تفاوت بین ERP ابری و ERP نرم‌افزار به‌عنوان سرویس (SaaS) چندان واضح نیست و ظاهراً هر دو اصطلاح به جای یکدیگر استفاده می‌شوند.

یک نرم‌افزار ERP با یکسان کردن داده‌های خام و ساده‌سازی فرآیندهای حیاتی در تمام جنبه‌های شرکت کوچک تا متوسط (SME) مانند مدیریت مالی، موجودی و انبارداری و زنجیره تأمین و غیره، عملیات تجاری شما را تا حد زیادی بهینه می‌کند.

اثربخشی یک نرم‌افزار ERP به روش استقرار و اینکه آیا نحوه استقرار آن با مجموعه خاصی از نیازهای تجاری شما مطابقت دارد، بستگی دارد.

جای تعجب نیست که بسیاری از افراد بین این دو نوع نرم افزار ERP اشتباه گرفته می شوند. Cloud ERP و SaaS ERP شبیه یکدیگر هستند و در حقیقت، دومی در واقع زیرمجموعه ای از نوع اول نرم افزارهای ERP است.

همانطور که گفته شد، SaaS ERP تفاوت های خاصی با دسته بزرگتر ERP ابری دارد که باید به عنوان یک صاحب کسب و کار از آن آگاه باشید. این تفاوت ها بسته به اینکه چگونه بر نیازهای تجاری SME شما تأثیر می گذارد، ممکن است عامل تعیین کننده در تصمیم شما برای اجرای یکی یا دیگری باشد.ما این تفاوت‌ها را با جزئیات بیشتری بررسی می‌کنیم، بنابراین اگر تصمیم خود را بین یک نرم‌افزار ERP ابری یا SaaS ERP می‌گیرید، بهتر مطلع خواهید شد.

بیایید با ویژگی های تعیین کننده نرم افزار ERP ابری شروع کنیم.

تعریف ویژگی های ERP ابری

چندین ویژگی ضروری ERP ابری را از سایر نرم افزارهای ERP منحصر به فرد می کند.

سرورها

نرم افزار Cloud ERP با معادل های داخلی خود متفاوت است زیرا سرورهای آنها در محل کسب و کار شما ذخیره نمی شوند. در عوض، آنها در مراکز داده خارج از سایت از راه دور ذخیره می شوند.

نگهداری

از آنجایی که سرورها و داده های ERP های ابری در محل کسب و کار ذخیره نمی شوند، فروشندگان یا فروشندگان نرم افزار ERP ابری مالک مراکز داده راه دوری هستند که نرم افزار در آنها ذخیره می شود.

این بدان معنی است که فروشندگان و فروشندگان کسانی هستند که مسئولیت انواع تعمیراتی را که باید روی نرم افزار و همچنین سرورها انجام شود، بر عهده دارند. آنها همچنین مسئول ارائه به روز رسانی به موقع برای سخت افزار و/یا نرم افزار هستند.

سطح دسترسی

مشتریان از طریق اتصال به اینترنت به نرم افزار ERP ابری خود که در سرورهای فروشنده یا فروشنده آنها ذخیره شده است دسترسی پیدا می کنند. در مرحله بعد، بیایید دریابیم که چه چیزی SaaS ERP را از سایر اشکال نرم افزار ERP مبتنی بر ابر متمایز می کند.

تعریف ویژگی های SaaS ERP

نرم افزار به عنوان سرویس(SaaS)  ،  ERP به زیر مجموعه ای از نرم افزارهای ERP ابری اشاره دارد. وجه تمایز اصلی SaaS ERP این است که مشتریان برای استفاده از نرم افزار اشتراک ماهانه پرداخت می کنند که سپس به عنوان یک سرویس از طریق اینترنت ارائه می شود.

ویژگی های کلیدی SaaS ERP عبارتند از:

نرم افزار آماده به کار

SaaS ERP معمولاً به تلاش زیادی از طرف مشتری نیاز ندارد. این نوع نرم افزار معمولاً مستقیماً به صورت میزبانی ابری، از پیش پیکربندی شده و آماده به کار به مشتری تحویل داده می شود.این بدان معناست که مشتری نیازی به انجام هیچ نوع نصب، مدیریت پشتیبان گیری یا حتی خرید سخت افزار خارجی ندارد.

اشتراک، آبونمان

مشتریان به طور کلی استفاده از نرم افزار SaaS ERP را از طریق اشتراک ماهانه یا سالانه خریداری می کنند. این بدان معناست که مشتریان مالک نرم افزار SaaS ERP نیستند بلکه صرفاً به کاربران پرداخت می کنند.اکنون که ویژگی‌های تعیین‌کننده مربوطه ERP ابری و SaaS ERP را پوشش داده‌ایم، بیایید نگاهی به تفاوت‌های بین آنها بیندازیم.

چه چیزی SaaS ERP را از Cloud ERP متمایز می کند؟

طبق تعریف، نرم افزارهای ERP ابری (از جمله SaaS ERP) بر روی معماری ابری میزبانی می شوند. تفاوت بین هر دو نوع نرم افزار ERP در نوع معماری ابری است که روی آن میزبانی می شود.

فروشندگان نرم افزار SaaS ERP عملکردهای راه حل خود را با نام های تجاری مختلف به عنوان یک سرویس اشتراک پولی بین مشتریان خود توزیع می کنند.

نرم افزار SaaS ERP معمولاً روی یک ابر چند مستاجر  معماری (multi-tenant)  یا “عمومی” (Public)  میزبانی می شود. این معماری به فروشندگان اجازه می‌دهد تا داده‌های تجاری حیاتی چندین مشتری را روی یک مجموعه از سرورها و زیرساخت میزبانی کنند.

البته، داده‌های هر مستاجر جدا از یکدیگر نگهداری می‌شوند، حتی اگر همه چیز بر روی یک پلتفرم چند مستاجر انجام شود.

از سوی دیگر، نرم‌افزار ERP ابری شامل راه‌حل‌هایی است که علاوه بر SaaS ERP، روی ابر تک مستاجر (یا «خصوصی») میزبانی می‌شوند.

در راه اندازی ابری تک مستاجر، کسب و کار شما سرورها یا زیرساخت ها را با هیچ سازمان دیگری به اشتراک نمی گذارد. در عوض، نرم افزار ERP قرار است توسط یک شبکه بسیار امن و خصوصی ارائه شود.

Cloud ERP گاهی اوقات می‌تواند شبیه نرم‌افزار ERP داخلی باشد، مخصوصاً زمانی که کسب‌وکار شما مالک ERP ابری تک مستاجر باشد. به جای انتخاب یک فروشنده ERP ابری شخص ثالث، می توانید انتخاب کنید که نمونه نرم افزار ERP ابری خود را داشته باشید و مسئولیت نگهداری نرم افزار و ارتقاء آن را بر عهده بگیرید.

هر دو نرم افزار SaaS ERP و Cloud ERP مزایای خاصی برای کسب و کار شما دارند. بیایید به برخی از مهم ترین آنها نگاهی بیندازیم.

مزایای رایج ERP SaaS Multi-Tenant و ERP ابری تک مستاجر

کاهش هزینه ها

هم SaaS ERP و هم ERP ابری نیاز شما به ایجاد سخت افزار سرور در محل را برطرف می کنند. این به شما امکان می‌دهد تا هزینه‌هایی را که در غیر این صورت برای نرم‌افزار ERP داخلی صرف می‌شد، به شدت کاهش دهید.

افزایش بهره وری

هر دو نوع نرم‌افزار را می‌توان در مقایسه با نرم‌افزار ERP داخلی، بسیار سریع‌تر و آسان‌تر توسط فروشندگان شما پیاده‌سازی کرد.

دسترسی آسان

نرم افزار SaaS ERP و Cloud ERP به دلیل معماری ابری، به شما امکان می دهد در هر زمان و هر مکان به داده های کسب و کار خود دسترسی داشته باشید. تا زمانی که به اینترنت متصل هستید، حتی می توانید از طریق دستگاه تلفن همراه به آن دسترسی داشته باشید.

مقیاس پذیری عالی

معماری ابری نرم افزار SaaS ERP و Cloud ERP به شما این امکان را می دهد که به سرعت نرم افزار را متناسب با رشد کسب و کار خود مقیاس بندی کنید.در حالی که هر دو نوع نرم افزار دارای این مزایای مشترک هستند، نرم افزار SaaS ERP مزایا و چالش های منحصر به فردی را به همراه دارد.

مزایا و معایب منحصر به فرد نرم افزار Saas ERP

مزایا

فروشندگان شخص ثالث امنیت، انعطاف پذیری ذخیره سازی داده ها و تداوم کسب و کار را به SME هایی که منابع لازم برای توسعه آنها را ندارند، ارائه می دهند.

نرم افزار SaaS ERP برای پاسخگویی به رایج ترین نیازهای کسب و کارها با عملکرد عالی خارج از جعبه (OOTB) طراحی شده است.

اشتراک SaaS ERP را می توان با نرخ مقرون به صرفه هزینه های عملیاتی (OPEX) خریداری کرد، بنابراین به شما این امکان را می دهد که نیاز به مجوز یکبار مصرف گران قیمت را که در غیر این صورت هزینه سرمایه شما را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد، از بین ببرید.

معایب

سازمان‌هایی که استانداردهای انطباق با مقررات آنها سخت‌گیرانه است (مانند ارگان‌های دولتی کسب‌وکار در بازارهای بسیار تحت نظارت) ممکن است با نرم‌افزار چند مستاجر دچار مشکل شوند.

SaaS ERP ممکن است به دلیل سفارشی‌سازی محدودی که این نرم‌افزار در مقایسه با نرم‌افزار ERP ابری خصوصی فراهم می‌کند، نیازهای منحصربه‌فرد کسب‌وکار را برطرف نکند.

هزینه نرم افزار SaaS ERP می تواند به سرعت با تعداد کاربران در کسب و کار شما افزایش یابد و بنابراین باید به دقت نظارت شود.

نیازهای تجاری شما باید تعیین کند که آیا SaaS ERP را از طریق ERP ابری انتخاب کنید یا خیر.

هر دو نرم افزار SaaS و Cloud ERP به کاهش هزینه، افزایش کارایی، دسترسی بیشتر به داده ها و افزایش مقیاس پذیری برای سازمان شما کمک می کنند. اما همانطور که می بینید، نرم افزار SaaS ERP از طریق چندین تفاوت کلیدی از دسته کلی ERP ابری متمایز می شود.

این موارد باعث می شود SaaS ERP برای مشاغلی مناسب باشد که به یک نرم افزار ERP با حداقل سر و صدا و تأثیر بر بودجه محدود یک SME نیاز دارند.

از سوی دیگر، برای مشاغلی که استانداردهای انطباق دقیق دارند، یا نیاز به قابلیت های گسترده ای که نیازهای منحصر به فرد کسب و کار را برطرف می کنند، چندان مناسب نیست. بنابراین، انتخاب بین یک نرم افزار SaaS ERP به طور خاص، یا یک نرم افزار ERP ابری به طور کلی، بستگی به در نظر گرفتن الزامات تجاری SME شما دارد.

امیدواریم که این موضوع به شما ایده بهتری در مورد تفاوت‌هایی که نرم‌افزار SaaS ERP را از ERP ابری متمایز می‌کند و اینکه چگونه آن را برای کسب‌وکارهایی با انواع خاصی از نیازها بیش از سایرین مناسب‌تر می‌کند، به شما داده باشد.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.




Enter Captcha Here :

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.