مـدیرنامـه
رسانه اختصاصی مدیران

انقلاب چهارم صنعتی و لزوم کسب آمادگی برای زندگی آینده

در چند سال اخیر اینترنت و وسایل هوشمند زندگی ما را دچار تغییر و دگرگونی کرده و اکنون بسیاری از اشیا مانند لوازم‌خانگی، ماشین‌آلات سنگین، محصولات و حتی حیوانات نیز به اینترنت متصل هستند.

ما در حال تغییر و تحول چشمگیر در رابطه با چگونگی تولید محصولات به لطف دیجیتالی شدن تولید هستیم، این انتقال به حدی مهم و فراگیر است که آن را به نام انقلاب صنعتی چهارم معرفی می‌کنند تا نمایانگر انقلاب چهارم در تولید باشد.

انقلاب چهارم صنعتی حوزه‌هایی مانند خدمات و مدل‌های کسب‌وکار، زنجیره ارزش صنایع، مفهوم بهره‌وری، مهارت و تحصیلات کارکنان و امنیت فناوری اطلاعات را تحت تاثیر قرار داده است.

با تغییرات انقلاب چهارم صنعتی، بسیاری از مشاغل در سال‌های آینده متحول  خواهند شد یا وجود نخواهد داشت، بر این اساس مشاغلی که امروز داریم و  فعالیت‌هایی که امروز انجام می‌دهیم دیگر توسط فرزندان ما انجام نخواهد شد و حرفه‌های آینده ارتباط چندانی با حرفه‌های امروزی نخواهند داشت.

ایران همانند سایر کشورها باید برای این تغییرات بزرگ آمادگی کسب کرده و با استفاده از فناوری‌های نوینی مانند اینترنت اشیا، بلاک‌چین و غیره که پایه و اساس انقلاب صنعتی چهارم هستند به ایجاد اشتغال، تسهیل تجارت و افزایش بهره‌وری در صنایع و کسب‌وکارهای مختلف بپردازد.

یکی از ویژگی‌های انقلاب صنعتی تولید اطلاعات در حجم بالا است که این اطلاعات منبع درآمد و ارزش بسیاری از شرکت‌ها و استارتاپ‌های نوظهور بوده و موید این دیدگاه نوین است که داده‌ها و نه‌فقط ارزش دارایی‌ها، بیشترین ارزش را برای مشاغل ارائه می‌دهند.

فروش حاصل از چندین استارتاپ فناوری در سال‌های اخیر به‌طور مستقیم با میزان داده‌های مربوط به افراد و تراکنش‌هایی که این شرکت‌های جوان قادر به ذخیره بودند ارتباط داشته است، یعنی برخلاف چند سال گذشته ارزش شرکت‌ها فقط بر اساس صورت‌حساب یا نتایج مالی و دارایی‌های فیزیکی آنها محاسبه نمی‌شود.

این حجم بالای اطلاعات از محصولات در مبادلات بین شرکای تجاری به‌ویژه در مبادلات بین‌المللی نیاز به اعتبارسنجی و صحه‌گذاری دارند و با استفاده از استانداردها و کدهای شناسایی بین‌المللی جی. اس ۱ ( GS۱ ) می‌توان صحه‌گذاری، مدیریت پایگاه اطلاعات، تجزیه‌وتحلیل اطلاعات را انجام داد.

به مدد بارکدهای دوبُعدی و اسکن این بارکدها با تلفن همراه هوشمند می‌توان بسیاری از اطلاعات محصولات، دستورالعمل‌های استفاده و حتی پرداخت الکترونیکی را انجام داد و از هزینه‌های غیرضروری مانند چاپ رسید پرداخت و بروشور محصولات جلوگیری کرد.

مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران برای پیاده‌سازی استانداردها و فناوری‌های نوین مرتبط با حوزه‌های بلاک‌چین، اینترنت اشیا، استانداردهای ردیابی و مدیریت داده آماده با مراکز علمی، پژوهشی، صنعتی و تجاری همکاری دارد.

مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران با استفاده از استانداردهای جی اس۱ ( GS۱ ) مانند بارکد به دنبال ارائه راه‌حل‌های خلاقانه برای جامعه تجاری است که موجب بهبود بهره‌وری، چابکی، ظرفیت‌سازی، کاهش هزینه و امنیت شرکت‌ها و افراد می‌شود.

جی. اس۱ یک سازمان جهانی غیرانتفاعی، غیرسیاسی و غیردولتی با سابقه ۴۵ ساله است که استانداردهای بین‌المللی در خصوص مدیریت زنجیره تامین‌ جهانی را وضع کرده ‌است. استانداردهای جی اس۱ پرکاربردترین استانداردهای جهان محسوب شده و حاصل یک خرد جمعی است.

منبع : ایرنا

الکامپ 1403
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.




Enter Captcha Here :

bot-pic
سلام خوش اومدی 🙂 هر سوالی در مورد فروشگاه و محصولات داری بپرس جواب بدم 🙃

قدرت گرفته از زبان یوز