مـدیرنامـه
رسانه اختصاصی مدیران

ایرانی‌ها شناسنامه شغلی می گیرند/ راه اندازی سامانه اشتغال تا ۱۰ روز دیگر

عیسی منصوری معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره آمار اشتغال اما و اگرهای بسیاری وجود دارد و دلیل اصلی آن عدم ثبت آمارهای اشتغال است. آمار اشتغال غیر رسمی یکی از مواردی است که به طور دقیق مشخص نیست. بسیاری از کارشناسان بازار کار معتقدند معیارهای سنجش اشتغال به گونه ای است که حتی بسیاری بیکاران هم در آمارها، شاغل محسوب می شوند و راه حلی که طی یکی دوسال اخیر برای این موضوع مطرح شده است این است که به هر نفر یک کد اشتغال اختصاص یابد.

در راستای چکیده نتایج طرح آمارگیری نیروی کار بهار98،بررسی نرخ بیکاری افراد 10ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که10.8 درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار 1397 )،1.3 درصد کاهش یافته است.

در بهار 1398، به میزان 40.6 درصد جمعیت10 ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار 1397) 0.5 درصد کاهش داشته است.

جمعیت شاغلین 10ساله و بیشتر در این فصل 24 میلیون و 382 هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل (بهار 1397) ، 321 هزار نفر افزایش داشته است. بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که در بهار1398، بخش خدمات با 49.6 درصد بیش­‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با 31.5 درصد و کشاورزی با 18.9 درصد قرار دارند.

عیسی منصوری معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 ساله حاکی از آن است که 23.7 درصد از جمعیت فعال این گروه سنی در بهار 1398 بیکار بوده‌اند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار 1397) 1.8 درصد کاهش یافته است.

بررسی سهم اشتغال ناقص نشان می‌دهد که در بهار 98حدود 10.0 درصد جمعیت شاغل،‌ به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیش‌تر و…) کم‌تر از 44 ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بوده‌اند. این در حالی است که 39.3 درصد از شاغلین 10 ساله و بیش‌تر،  ساعت و بیش‌تر در هفته کار کرده‌اند.

علی رغم اینکه همین آمار  حکایت از واقعیات شرایط اقتصادی و فضای کسب و کار در ایران دارد اما با ثبت شدن اشتغال می‌توان تحلیل دقیق‌تری از مشکلات و مسائل بخش‌های مختلف به دست آورد و در طراحی سناریوی توسعه اشتغال مبتنی بر شرایط اثرگذار بود.

برای ثبتی شدن آمار اشتغال، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال‌های اخیر ایجاد سامانه اشتغال ایرانیان را مطرح کرده که البته هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.

عیسی منصوری،معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه سامانه اشتغال ایرانیان تا پایان تیر امسال رونمایی می‌شود، گفت: در این سامانه هدف این است که همه افرادِ در سن اشتغال و کار کشور دارای یک کد شغلی باشند؛ کسی که خارج جمعیت فعال است مشخص باشد و آنکه در درون جمعیت فعال است شاغل یا بیکار و اگر شاغل است چه رشته ای و اگر تخصص، تجربه و مهارت دارد در چه رشته ای که به صورت دقیق کدبندی شده و مشخص باشد و این ابزاری برای سیاستگذاری دقیق اشتغال است.

منبع خبر : خبرگزاری تسنیم،

 انتهای پیام/

الکامپ 1403
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.




Enter Captcha Here :