مـدیرنامـه
رسانه اختصاصی مدیران

آیا هفته کاری در آینده شامل 4 روز کاری می‌شود؟

معرفی 10 شرکت که هفته کاری چهار روزه را اتخاذ کرده اند

0 5,931

یکی دغدغه های اصلی مدیران بهره وری نیروی انسانی در سازمان است ، با خواندن تیتر این مقاله شاید حضور کمتر نیروی انسانی در محل کار را باعث کاهش بهره وری بدانید اما جالب است بدانید به گفته سازمان همکاری و توسعه  اقتصادی(OECD) “ساعات کاری بیشتر “در واقع برابر با “بهره وری کمتر” است. در این مقاله که از سایت indeed.com  ترجمه و ارائه شده است به بررسی دلایل اتخاذ این تصمیم از سوی مدیران شرکتها پرداخته شده و در انتها 10 شرکتی که در حال حاضر سیاست هفته کاری 4 روزه را انتخاب کرده اند معرفی می گردند. 

همه گیری کرونا سطح جدیدی از انعطاف پذیری را در میان بسیاری از نیروهای کاری ایجاد کرد و آنها خیلی سریع به شکلی غیرقابل بحث به سمت دورکاری روی آوردند، تغییری که به این زودی‌ها از بین نخواهد رفت.بر اساس این تغییرات در سازمان ها به چه صورت خواهد بود ؟

از یک طرف نیروی انسانی به دنبال انعطاف پذیری بیشتر به روش‌های جدید و مختلف است و از سوی دیگر کارفرمایان نیز به چالش کشیده می‌شوند تا رقابتی‌تر عمل کنند. حقوق، مزایا و انعطاف پذیری ملاحظات کلیدی برای شرکت‌هایی است که سعی می‌کنند از استعفاهای بزرگ (دسته جمعی) کارکنان خود اجتناب کرده و به پدیده‌ای که ما آنرا تحقق بزرگ می‌نامیم، تکیه کنند.

در میان بحث‌هایی که در رابطه با حفظ تعادل بین کار و زندگی این روزها متداول شده، شرکت‌های زیادی در حال امتحان و پیاده سازی 4 روز کاری در طول هفته هستند و همه نیز مزایای آنرا احساس می‌کنند.

تاریخچه هفته کاری سنتی

یک هفته کاری معمولی 40 ساعته تقریباً 100 سال پیش وقتی مدیران روش کار کردن را متحول ساخت تبدیل به استاندارد شد. انقلاب صنعتی برای آمریکا با جنبش گسترده‌ای همراه بود و همزمان با آن قانون کار و اقدامات مرتبط با آن نیز به چالش کشیده شدند.

هنری فورد اولین کسی بود که بهره وری را آزمایش کرد و به این نکته اشاره کرد که با بیشتر شدن حجم کار افراد، این عامل افت می‌کند. با توجه به این یافته او هفته کاری استاندارد 40 ساعته را ایجاد کرد تا بهره وری منسجم را حفظ کند. در سال 1938 قانون استاندارد کار عادلانه اجرا شد و برای بیش از 40 ساعت کار اضافه حقوق درنظر گرفته شد و در عوض کارفرمایان هم از برنامه ریزی برای کارکنان خود بیشتر از آن میزان مشخص در هر هفته منع شدند.

 

ظهور هفته کاری چهار روزه

با افزایش پدیده استعفای بزرگ، انعطاف پذیری تبدیل به ابزار توافق کننده در میان هر دو طرف قرارداد کاری شد. همزمان با حقوق بهتر، کارجویان حالا به دنبال تعادل بین کار و زندگی خود بودند که می‌توانست شامل دور کاری، مزایای کلی و چهار روز کاری در طول هفته باشد.

در یک بررسی بر روی آمریکایی در محدوده سنی 22 تا 35 که به تازگی از کار خود استعفا داده بودند، 80% از شرکت کنندگان در این مطالعه از 4 روز کاری حمایت کردند. مشخصاً 32% از آنها اعلام کردند که اگر این شرایط کاری برایشان به عنوان یک گزینه وجود داشت به کار خود بازمی گشتند.

نیروی انسانی خودمختار حالا بازار مشاغل را به سمتی پیش می‌برد تا روش‌های جدیدی برای کار کردن در نظر بگیرد و ابزارهای تازه‌ای برای توافق بین طرفین مطرح کند. بعضی کشورها و شرکت‌ها با اعمال کار 4 روز در هفته پیشگام شدند و شواهد در حمایت از این تغییر در حال افزایش است، حتی یک برنامه راهنما نیز برای سازمان‌های علاقمند وجود دارد.

لازم به ذکر است در حالیکه همه گیری باعث انعطاف پذیری بیشتری نسبت به قبل در میان خیلی‌ها شد زیرا توانستند از خانه کار کنند، اما همه کارمندان از این موضوع سود نبردند. زیرا کمتر از 40% مشاغل را می‌توان به صورت دورکاری انجام داد. مزیت چهار روز کاری این است که پتانسیل تاثیرگذاری مثبت 100% نیروی انسانی را دارد.

مزایای چهار روز کاری برای شرکت‌ها و کارمندان

در اینجا چند مزیت مهم را مشاهده می‌کنید که شرکت‌ها و کارمندان پس از پیاده سازی هفته کاری کوتاه مدت آنرا تجربه کردند: نگهداری بیشتر کارمندان، تقویت سودآوری کارمندان و افزایش سلامت مالی.

نگهداری

پس از دریافت حقوق عادلانه، انعطاف پذیری یکی از مهمترین نیازهای ایجاد شده است که نگهداری و حفظ کارمندان را بدنبال دارد. طبق مطالعه شادی مربوط به محل کار و عوامل که باعث حس خوشحالی می‌شود کارشناسان دکتر سونجیا لیوبومیرسکی و دکتر جان امانوئل دی نیو به این نتیجه رسیدند.

در نهایت مردم به دنبال مشاغلی هستند که نه تنها باعث امرار معاش شود بلکه به آنها اختیار عمل و انعطاف پذیری هم بدهد. ما مشاهده کردیم که 63% از کسب وکارهایی که این تقاضا را برآورده می‌کنند جذب و حفظ کارمندان مناسب برایشان ساده‌تر است.

کشورهای دیگر نیز به این رویکرد توجه داشته‌اند. به عنوان مثال ایسلند هفته چهار روزه را بدون کسری حقوق پیاده سازی کرد و با انبوهی از درخواست کار روبرو شد. پس از این تغییرات این کشور ، سطح رفاه بیشتر، اجتناب از فرسودگی روانی و حفظ و نگهداری کارمندان را در مقیاس بالاتر گزارش کرد.

و اگر نگران این هستید که افراد ساعات کمتری کار می‌کنند، به این موضوع دقت کنید: حتی وقتی شرکت‌ها هفته کاری 4 روزه را با 10 ساعت کار امتحان کردند، که نتیجه همان 40 ساعت کار در هفته است، حفظ و نگهداری کارمندان و احساس خوشحالی همچنان در سطحی بالا ماند.

بهره وری بیشتر

وقتی بحث به بهره وری می‌رسد، “ساعات کاری بیشتر “به گفته سازمان همکاری و پیشرفت اقتصادی در واقع برابر با “بهره وری کمتر” است.

سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) مکزیک را دارای بالاترین متوسط ساعات کاری با حداقل بهره وری رده بندی می‌کند. چهار کشور با بالاترین بهره وری به ترتیب لوگزامبورگ، ایرلند، نروژ و بلژیک هستند که همگی میانگین ساعات کاری در هفته‌شان 30 ساعت است. آمریکا در مقام پنجم قرار دارد و میانگین کار در هفته 33.6 ساعت است.

در ژاپن مایکروسافت برنامه 4 روز کاری را با 32 ساعت کار در هفته آزمایش کرد و متوجه شد با وجود اینکه کارکنان 20% کمتر از قبل حضور داشتند، بهره وری ‌شان تا 40% افزایش یافت. کارمندان اعلام کردند که خوشحال‌ترند و در ساعات کاری تمرکز بیشتری دارند و شرکت نیز متوجه شد افراد مرخصی کمتری می‌گیرند. در نتیجه مایکروسافت ژاپن برای همیشه برنامه 4 روز کاری را اجرا کرد.

هزینه‌های بالاسری کمتر

صرفنظر از  اینکه شرکت‌ها با چه دلایلی انتخاب می‌کنند که برنامه کاری چهار روزه را اجرا کنند یا نه ، این تصمیم تأثیر مهمی بر روی پایه و اساسشان کارشان خواهد شد.

اگر تصمیم بگیرید تعطیلات سه روزه را اجرا کنید یعنی حالا 72 ساعت تریبون شرکت شما بدون هزینه های عملیاتی است. بدین ترتیب مصرف خدمات شهری (آب، برق و گاز) کم می‌شود، استهلاک ماشین‌هایی مثل پرینتر کم شده و احتمالاً مرخصی به بهانه مریضی نیز کاهش می‌یابد. از طرفی هزینه‌های اضافه مثل وعده‌های غذایی و میان وعده از بین می‌رود. به عنوان مثال مایکروسافت ژاپن در طول یک ماه هزینه قبض برق خود را تا 23% در نتیجه آزمایش کار 4 روزه کاهش داد.

10 شرکتی که به هفته کاری 4 روزه روی آوردند

در اینجا بعضی شرکت‌ها را می‌بینید که از اولین مجریان این قرارداد کاری جدید هستند.

لطفاً دقت کنید: هیچ کدام از شرکت‌های اشاره شده در این مقاله با Indeed همکاری ندارند. منظور این است که سعی بر تبلیغ این شرکتها نداشته اند

1.Basecamp

Basecamp محصولات و خدماتی برای کمک به سایر شرکت‌ها در زمینه ارتباطات و افزایش سودآوری عرضه می‌کند. آنها روش کار از خانه را 10 سال پیش اتخاذ کردند و در حال حاضر با یک هفته کاری چهار روزه در تابستان پیشرو هستند.

2.Bolt

پلتفرم پرداخت تجارت الکترونیک که وظیفه‌اش جلوگیری از کلاهبرداری و مدیریت داده است، هدف Bolt آسان‌تر کردن پرداخت‌های آنلاین، کارایی بیشتر، امنیت و اعتماد است. این فلسفه‌ها بر نحوه کار کردن و برخورد با کارمندانش نیز تأثیر گذاشته است. Bolt برنامه 4 روز کاری را در ژانویه 2022 تنظیم کرد و جمعه‌ها را به کارمندان خود استراحت داد. (یعنی در این شرکت جمعه ها مانند شنبه و یکشنبه تعطیل می باشد)

3.Buffer

Buffer خیلی زود به همه گیری واکنش داد و شروع به استخدام نیروی کار بصورت دورکاری کرد و در می 2020 برنامه 4 روز کاری را اجرا نمود. این مدیریت رسانه‌های اجتماعی و شرکت نرم افزاری همچنان سعی در کمک به برندها دارد تا مخاطبان خود را گسترش دهند و پست‌های زیادی را از سرتاسر کشور استخدام کنند.

4.DNSFilter

DNSFilter فیلتر کردن محتوای وبی به صورت ابری و محافظت در مقابل تهدید برای مشاغل IT را عرضه می‌کند و تهیه کنندگان خدمات را مدیریت کرده و همچنین تسریع گر استارتاپ جهانی برای کمک به کارآفرینان است. آن‌ها تعطیلات سه روزه را در اکتبر 2021 اتخاذ کردند و اخیراً نیز کارهای کاملاً از راه دور را پیشنهاد نمودند.

5.G2i

یک رابط استارتاپی و شرکت‌های متوسط در زمینه وب و توسعه دهندگان موبایل، G2i شبکه دورکاری قوی دارد. آن‌ها اخیراً هر دو هفته یکبار چهار روزه کار می‌کنند و سعی دارند آنرا برای همیشه این طرح را اجرا کنند زیرا تأثیر بسیار خوبی در زمینه استخدام بهتر، نگهداری کارکنان و سودآوری داشته است

6.Goosechase

یک شرکت نرم افزاری که تماماً درباره سرگرمی است و روشی ایجاد کرده تا scavenger hunt یا جستجو کننده های دنیای واقعی به سراغ گوشی‌های هوشمند بروند. این شرکت در ژوئن 2021 برنامه کاری 4 روزه را پیاده سازی کرد و در حالیکه چالش‌هایی برای پست‌های رو در رو با مشتری ایجاد نمود، مزایای قابل توجهی داشت که باعث شد به برنامه‌اش ادامه دهد.

scavenger hunt : نوعی سرگرمی در مهمانی ها که افراد را به جستجوی چیزهای مختلف می فرستند

7.Nectafy

Nectafy شرکت محتوا و بازاریابی است که محتوای اصل و جذاب برای شرکت‌های تجارت به تجارت تولید می‌کند، آن‌ها در ژانویه 2020 برنامه کاری 32 ساعت کار در هفته را اتخاذ کردند. در حال حاضر Nectafy یک گروه کاری 100% دورکار دارد.

 

 

8.Panasonic

بی شک بزرگترین شرکت جهانی که هفته کاری چهار روزه را معرفی کرد، تولیدکننده فناوری و وسایل برقی با بیش از 100 سال سابقه کار است که در ژانویه 2022 تعطیلات 3 روزه را در هفته برای کارمندان پیشنهاد داد.

9.thredUp

شرکت خرید و فروش آنلاین پوشاک که روش خرید لباس‌های دست دوم را تغییر می‌دهد و در کنارش روش کار کارمندان خود را نیز متحول ساخت. ThredUP برنامه هفتگی 4 روز کار را در سال 2021 اعلام کرد و حالا هم کارمندان دور کار و هم حضوری در دفاتر اصلی‌اش در سانفراسیسکو استخدام می‌کند.

10.Uncharted

شرکت‌های فنی تنها شرکت‌هایی نیستند که روند کار هفتگی خود را تغییر می‌دهند، Uncharted کار هفتگی 32 ساعته را در ژوئن 2020 اجرا کرد، آن‌ها از توازن بین کار و زندگی کارمندان با عرضه گزینه‌های دورکاری و ترکیبی و همچنین برنامه‌های منعطف حمایت می‌کنند.

پدیده استعفای بزرگ (دسته جمعی) نیروی انسانی را متحول ساخت و همزمان شرکت‌ها را وادار کرد تا خواسته‌ها و نیازهای کارمندان خود را برآورده سازند. درست شبیه به انقلاب صنعتی 100 سال پیش، اساس این تحول در تغییر انجام کارها برای همیشه است. شرکت‌ها می‌توانند از این فرصت برای رسیدن به روش‌هایی استفاده کنند که انعطاف پذیری را وارد محیط‌های کاری‌شان می‌کند و روش سنتی انجام کارها را متحول می‌سازد.

منبع indeed
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.




Enter Captcha Here :

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.