مـدیرنامـه
رسانه اختصاصی مدیران

سالمندان در ایام کرونایی فراموش نشوند

0 21

دکترای تخصصی سالمندشناسی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه سالمندان در ایام کرونایی فراموش نشوند؛ افزود: با توجه به شرایط موجود و وجود ویروس کرونا،خانواده‌ها از تماس‌های تلفنی و تصویری برای برقراری ارتباط با سالمندان بیشتر استفاده کنند.

دکتر سمانه  پورهادی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از افزایش رشد سالمندی در استان مازندران خبر داد و افزود: با توجه به افزایش آمار سالمندان مازندران برنامه ریزی اوقات فراغت این قشر در اولویت قرار گیرد.

عضو هیات علمی انشگاه علوم پزشکی بابل بیان کرد: آمارهای رسمی نشان می دهد مازندران پا به سن پیری گذاشته و بعد از استان گیلان جایگاه دوم کشور را به خود اختصاص داد.

وی بیان کرد: بر اساس آمارهای رسمی ۱۲ درصد از جمعیت حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری مازندران یعنی حدود ۴۰۰ هزار نفر ، سالمندان هستند و نشان می دهد رشد جمعیت به سمت سالمندی در استان مازندران بیش از دیگر استان ها است که این موضوع، فرصت ها و تهدیدهایی را در پی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه تا سه دهه‏‌ی دیگر ایران سالمندترین کشور منطقه و از سالمندترین کشورهای جهان خواهد بود؛ گفت: رشد جمعیت سالمندی در دنیا یک درصد است، اما در کشور ما این رقم، حدود دو برابر شده و پیش بینی ها نشان می‌دهند که ادامه این روند صعودی جمعیت سالمندان در کشور می تواند منجر به این شود که تا ۳۰ سال آینده از هر سه نفر، یک نفر سالمند باشد، یعنی جمعیت سالمندان در سال ۱۴۳۰ به حدود ۳۱ درصد خواهد رسید.

هشت میلیون نفر از جمعیت کشور را سالمند تشکیل می دهد

پورهادی افزود: در حال حاضر حدود هشت میلیون  نفر سالمند در کشور وجود دارد که این رقم تا ۳۰ سال دیگر به حدود ۲۴ میلیون خواهد رسید، یعنی سه برابر و این وضعیت در مقایسه با دیگر کشورهای دنیا رشد چشمگیری را نشان می‌دهد به طوری که تا سه دهه‏‌ی دیگر، ایران سالمندترین کشور منطقه و از سالمندترین کشورهای جهان خواهد بود.

وی گفت: با ورود به دوران بازنشستگی و کناره گیری از شغل، ازدواج فرزندان و ترک منزل، و از دست دادن دوستان و اقوام، و احیانا همسر، باید فعالیت هایی برای پیشگیری از افسردگی افراد سالمند برنامه ریزی کرد.

وی با اشاره به اینکه به طور معمول فعالیت فیزیکی افراد با افزایش سن کاهش می یابد که بر تعادل سالمندان تاثیر منفی دارد؛ ادامه داد: انجام فعالیت های ورزشی  نه تنها می تواند موجب افزایش روحیه و نشاط شود، بلکه می تواند به حفظ سلامت جسمی آنها هم کمک فراوانی کند.

پیاده روی از مناسب ترین فعالیت های بدنی برای سالمندان می باشد

دکتر پورهادی بیان داشت: پیاده روی یکی از مناسب ترین فعالیت های بدنی هست که می توان انجام داد البته انجام تمرینات گرم کننده، قبل و تمرینات سرد کننده (حرکات کششی)، بعد از  هر فعالیت بدنی ای لازم است. می توانید از ۱۵-۱۰ دقیقه فعالیت فیزیکی را آغاز کنند و کم کم به ۴۵-۳۰ دقیقه، سه بار در هفته برسانند،
وی با ذکر این نکته که پوشیدن کفش ها و  لباس های مناسب اهمیت دارد، افزود: بسیاری از افراد سالمندی که دارای درد زانو هستند، بهتر است در سراشیبی و سربلندی راه نروند و همچنین  اگر در حین پیاده روی درد قفسه سینه، تنگی نفس و یا پا درد شدید عارض شد، استراحت فوری و مشورت با پزشک در اسرع وقت ضروری است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان  داشت: حضور مستمر در فضای خانه موجب می شود این فضا احساس بی حوصلگی، کسالت و خستگی مفرط را ایجاد کند بنابراین در این دوران حضور در پارک ها توصیه می شود.

وی با اشاره به اینکه سپری کردن اوقات فراغت در طبیعت، نشاط آور و سرورانگیز است؛ بیان داشت:  هر چه محیط فرد ، به محیط طبیعی نزدیک تر و شبیه تر باشد، آرامش و آسایش خاطر بیشتری را برای او به همراه می آورد و بر عکس، هر چه تضادها بیشتر باشد، ناآرامی روانی، بیشتر رخ می نماید.

وی ادامه داد: اولین ثمره استفاده از طبیعت، کاستن از صدمات جسمی و روانی است و همچنین می توان در این فضا به مشاعره، تشکیل گروه های ورزشی، گروه های خاطره گویی و دیگر موارد هم پرداخت.

رسیدگی به گل و گیاه مانع از افسردگی در دوران سالمندی می شود

وی اظهار داشت: گل و گیاه شادی‌آفرین هستند و بودن سالمندان در کنار گیاهان و رسیدگی به آنها، مانع از افسردگی در دوران سالمندی می‌شود.

دکترای تخصصی سالمند شناسی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: برنامه های جدید بر حسب علایق فرد سالمند، مثل مطالعه ادبیات و شعر ، گوش دادن به رادیو، تماشای تلویزیون، انجام بازی های فکری (جدول حل کردن، سودوکو)، گوش دادن به موسیقی، به خصوص سی دی موسیقی های محلی شعر حفظ کردن، حفظ کردن ضرب المثل، نقاشی، خطاطی، موسیقی، بافتنی، قلاب بافی می تواند از فعالیت هایی باشد که بر سلامت ذهن فرد و پیشگیری از اختلالات شناختی آنها تاثیر می گذارد.

وی افزود: داشتن برنامه های مذهبی سازگاری آنها را افزایش می دهد، اضطراب شان را کاهش می دهد و انجام دادن فرایض دینی و امور مذهبی، خیرات،  رفتن به مسجد و زیارت اماکن مذهبی نیز شرایط آرامش دل و تسلای روح را فراهم می کند.

وی ادامه داد: امیدواریم  بعد از گذر از بحران بیماری کرونا سالمندان عزیز بتوانند از رفتن به مساجد و مکان های مذهبی، یا داشتن برنامه هایی مانند دوره های خودگردان قرآن خوانی، مولودی و روضه برای پر کردن اوقات فراغت خود استفاده کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: انجام دادن کارهای خیر، ارتباط داشتن با اعضای خانواده و دوستان، داشتن ارتباطات و صله رحم، تولدها و مناسبت های مهم و دیدن فیلم بصورت جمعی از سرگرمی های خوب می باشد که می تواند به سالمند کمک کند تا احساس بهتری نسبت به خود داشته باشد البته در شرایط موجود با توجه به محدودیت دید و بازدیدها توصیه می شود تا حد امکان از تماس های تصویری، تماس های تلفنی استفاده شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.




Enter Captcha Here :

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.