مـدیرنامـه
رسانه اختصاصی مدیران

دانشگاه‌های ایران از ۱۲۹ ملیت دانشجو می‌پذیرند

0 28

مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان گفت: دانشگاه های ایران از ۱۲۹ ملیت دنیا، دانشجو می‌پذیرند و مطابق آمار مهرماه سال ۹۷ بالغ بر ۴۰ هزار دانشجوی خارجی در ایران تحصیل می کنند.

عبدالحمید علیزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا با بیان اینکه در حالی که ظرفیت ایجادشده و توانایی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور بیش از این تعداد است،‌ افزود: از این ۴۰ هزار نفر،‌ ۲۹ هزار نفر در دانشگاه‌های تحت پوشش وزارت علوم تحصیل می کنند و با احتساب دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی و آزاد اسلامی نزدیک به ۴۰ هزار دانشجوی بین المللی شاغل به تحصیل در کشور داریم.
وی خاطرنشان کرد: ۵۰ درصد دانشجویان خارجی در مقطع کارشناسی ارشد، ۳۴ درصد در مقطع کارشناسی و ۱۶ درصد هم در مقطع دکتری مشغول هستند.

رشته زبان فارسی، دارای بیشترین دانشجوی خارجی 

مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان با اشاره به رشته های تحصیلی دانشجویان خارجی، گفت: رشته زبان و ادبیات فارسی بیشترین تعداد دانشجوی خارجی را دارد و مهندسی کامپیوتر و دوره آموزش زبان فارسی هم در رده‌های بعدی قرار گرفته اند.
به گفته علیزاده، از دو سال گذشته برنامه های بین المللی شدن دانشگاه ها و جذب دانشجوی خارجی در اولویت های سند راهبردی دانشگاه ها قرار گرفت و به تصویب هیات امنای دانشگاه ها رسید.
وی درباره بین المللی سازی آموزش عالی تاکید کرد: هدف اصلی در بین المللی سازی آموزش عالی و جذب دانشجوی خارجی، بهره گیری از ظرفیت بالای اعضای هیأت علمی در ایجاد ارتباط با دنیا و معرفی ظرفیت های آموزش عالی کشور است.
علیزاده خاطرنشان کرد: در فاصله سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۴ روند جذب دانشجوی خارجی در کشور از مدل نقطه ای یعنی محدود به چند دانشگاه قدیمی به مدل خطی یا گسترش یافته به تعداد بیشتری از دانشگاه ها تبدیل شده است.

خدمات آموزشی در دوران تحریم، یک منبع درآمد غیرنفتی است
مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان درباره رشد بالای پذیرش دانشجو از پنج کشور همسو، گفت: دیپلماسی علمی کشور باید به گونه ای مدیریت و تقویت شود تا با سایر کشورها میزان تبادل دوسویه دانشجو افزایش یابد.
وی با اشاره به گردش مالی قابل توجه ۳۰۰ میلیارد دلاری جذب دانشجوی خارجی در دنیا، اظهار داشت: برنامه جامعی لازم است تا ایران سهمی از این درآمد را به خود اختصاص دهد؛ چراکه دستاوردها و توانایی های علمی کشور در سالیان اخیر، بستر تقویت بین المللی شدن آموزش عالی را فراهم کرده است.

مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان درباره گردش مالی پذیرش دانشجویان غیرایرانی در داخل کشور، اظهار داشت: در مباحث مالی یک بحث کلی وجود دارد؛ در دوران تحریم به سرمی بریم و در فروش و صادرات کالاها مشکل داریم که باید چانه زنی کنیم؛ حتی اگر بتوانیم بفروشیم در برگرداندن ارز حاصل از صادرات، در مضیقه هستیم.

وی افزود: علم کالایی تحریم ناپذیر بوده و تعاملات بین المللی و صدور علم مقوله ای متفاوت از سایر تعاملات اقتصادی و سیاسی است؛ تعاملات بین المللی وزارت علوم در چند سال اخیر این موضوع را کاملا تایید می کند.

علیزاده گفت: خروجی رفت و آمدهای بین المللی کشورهای دیگر منجر به پذیرش دانشجوی خارجی شهریه پرداز می شود؛ به عبارتی با مشکلات و تحریم های مالی مواجه نیست. دانشجوی علاقه مند، کالای ما را که خدمات تخصصی علمی و آموزشی است، می خواهد؛ بنابراین با پای خودش مراجعه و در داخل کشور ثبت نام می کند و شهریه را در داخل کشور می پردازد.

به گفته مدیرکل امور دانشجویان خارجی در سازمان امور دانشجویان، خدمات تخصصی آموزشی در دوران تحریم می تواند به عنوان یک منبع درآمد غیرنفتی قلمداد شود و کالایی تحریم ناپذیر باشد؛ البته سیاست های مالی و شهریه و میزان درآمد هر دانشگاه را هیأت های امنا تعیین می کنند.

منبع : ایرنا

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.




Enter Captcha Here :

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.